Wat kan ik van u leren?

Drie maanden geleden kwam op facebook de oproep voorbij van de Stichting goed doen voor een ander die zich inzet voor de eenzame ouderen. Zij doen dit door het organiseren van Koffieschenk buurtprojecten, maar bij oprichter Edward Molkenboer ontstond de wens om meer te doen met de verhalen van de ouderen. Zo ontstond het idee voor het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ Om meer aandacht te vragen voor hun projecten wilden zij in een boek laten zien hoe waardevol ouderen zijn. Het boek zou dan ook de titel krijgen ‘Wat kan ik van u leren?’. En voor dit boek waren zij op zoek naar schrijvers en fotografen die een oudere wilden interviewen en zijn/haar verhaal wilden opschrijven.

Thais in het hart, voeten in de Hollandse klei

Samen met Fraukje Vonk met wie ik in Bolivia al samenwerkte tijdens onze reis voor Mensen met een Missie, kwam ik in contact met Pranom van der Vlies. Een kranige, van oorsprong, Thaise oudere dame die inmiddels alweer bijna 40 jaar in Nederland woont.

Pranom vertelde ons hoe zij, nadat haar vader en de vader van haar twee zoons hen had verlaten, een baantje vond in een Thaise kustplaats, waar zij de Nederlandse meneer Van der Vlies ontmoette. Die vakantieliefde groeide uit tot de liefde van haar leven en dus vloog zij achter hem aan naar Nederland. Haar zoons volgden een jaar later.

Inmiddels is Pranom helemaal gewend en gesetteld in Nederland. Maar het Thaise bloed stroomt nog altijd door haar aderen en dus blijven er echte Hollandse zaken waar ze maar niet aan kan wennen. Zoals slechts 1 koekje bij de thee en geen visite tijdens het avondeten.

Inspirerend boek met 50 levenslessen van onze ouderen

Samen met het verhaal van Pranom zijn inmiddels nog 49 verhalen en levenslessen verzameld door andere schrijvers en fotografen die zo, op vrijwillige basis hebben bijgedragen. Samen vormen de verhalen het boek ‘Wat kan ik van u leren?’.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Pranom? Haar portret kun je hier lezen.

Maar wil je ook de andere verhalen van ouderen in Nederland lezen? Bestel dan het boek ‘Wat kan ik van u leren?’, via de website van Stichting goed doen voor een ander. Met de opbrengsten van het boek zal de Stichting goed doen voor een ander Koffieschenk Buurtprojecten door heel Nederland opzetten, om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Zoals gezegd, hebben alle schrijvers, fotografen en vormgevers geheel vrijwillig aan dit project deelgenomen. Wel krijgen wij per verkocht boek waar de persoonlijke steuncode ingevuld wordt een klein percentage. Mijn persoonlijke steuncode is mt-366.

Dit blog doneer ik aan Stichting Goed doen voor een ander. Zij organiseren Koffieschenk Buurtprojecten voor eenzame ouderen. Om hier aandacht voor te vragen heeft de Stichting het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ gepubliceerd. Want van onze ouderen kan je nog veel leren.  Ik doneer mijn blog om ook bewustwording te creëren omtrent eenzame ouderen. Wil jij ook bloggen? Meld je aan via www.blog.doneerjouwtalent.nl

Foto’s bij dit blog: Fraukje Vonk Photography

Volg en like Antropomo
Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram