Toen onze kinderen 5 en 7 jaar waren reisden wij met hen door Japan. We trokken met de backpack van Tokyo naar Osaka, Kyoto en via Mt. Fuji weer terug. Onze hele reisroute vind je hier.

Omdat onze kinderen nog jong waren bezochten we niet alleen de culturele highlights van Japan, maar zochten we juist ook plekken op die voor hen leuk en interessant waren. Er is namelijk genoeg te doen en te zien voor de kinderen, zonder dat ze helemaal tempel-moe worden.

Dit is onze top 5 van plekken in Japan die zeker een bezoek waard zijn als je met kinderen rondreist.

1. Kaiyukan aquarium in Osaka

Tijdens ons verblijf in Osaka was onze zoon jarig. Hij is gek op dieren en we wilden hem op zijn speciale dag dan ook niet (weer) vermoeien met een bezoek aan de een of andere tempel. Juist daarom hadden we onze reis zo gepland dat hij in Osaka jarig zou zijn, want daar staat het aquarium met de grootste watertank ter wereld. En, alsof dat nog niet genoeg is, zwemt er in die tank een echte walvishaai rond, die je tijdens je afdaling over zo’n 5 verdiepingen van alle kanten kunt bekijken. Onze zoon was de gelukkigste vijfjarige op de wereld.

Naast de walvishaai zwemmen er in die grote tank, maar ook in de talloze kleinere aquaria rondom die tank, enorm veel andere vissen rond. Maar ook Japanse reuzenkrabben die op onze kinderen veel indruk maakten, want ze zijn echt gigantisch.

Als volwassene kies je er mogelijk niet voor om dit aquarium te bezoeken (want Osaka heeft genoeg andere, meer typisch Japanse highlights), maar met kinderen is dit een geweldige attractie: het Kaiyukan aquarium in Osaka.

2. Hertenpark in Nara

Het stadje Nara staat bekend om het zogenaamde hertenpark. Dat is een groot park waarin diverse tempels en pagode’s staan, maar tussen die tempels door lopen herten los rond. Overal staan kraampjes waar je speciale hertenkoekjes kunt kopen om aan de herten te geven.
De herten zijn hartstikke tam en onze kinderen vonden het geweldig om ze te aaien. Toen wij er waren liepen er ook jonge hertjes rond en die waren natuurlijk extra schattig.

Wij vonden dit een perfecte combinatie: wij konden ons vergapen aan de prachtige tempels en de kinderen konden ondertussen knuffelen met de herten. Echt een aanrader!

3. Karateles in Kyoto

Tijdens ons bezoek aan Kyoto zijn wij 1 dag opgetrokken met een Japanse vrouw uit die stad. Zij heeft ons meegenomen naar diverse plekken waar zij en haar man dagelijks komen. Maar zij bracht ons ook naar een karateschool in een woonwijk van Kyoto. Dat was voor ons een van de meest bijzondere ervaringen van onze Japanreis. Tientallen kinderen in karatepakjes kregen daar les en wij mochten erbij zitten, kijken en onze kinderen werden uitgenodigd mee te doen.
Wij konden deze karateschool in dankzij die lieve Japanse vrouw. Maar zij vertelde dat het ook als buitenlander zelf wel te regelen is. Vraag (bijvoorbeeld aan je AirBNB host) naar een karateschool en zorg ervoor dat je toestemming vraagt aan de leraar. Alleen als hij het goed vindt mag je aanwezig zijn.

4. Kawaii monster cafe Tokyo

Door een aflevering van 3 Op Reis, waarin, Chris Zegers in Tokyo het Kawaii Monster Cafe bezocht en onze dochter voor wie roze, roze en roze nog niet roze genoeg was, besloten wij ook het Kawaii Monster Café te bezoeken. En dat was op zijn zachtst gezegd memorabel. Wij dachten bij een cafe aan een kopje koffie, stukje taart misschien, even rondkijken en weer door. Maar dat bleek anders. In het Monster Café kun je alleen een volledige menu kiezen. Dit menu betaal je bij de entree, want het is meteen de toegangsprijs. Vervolgens loop je door een tunnel (de bek van een monster, dat vond onze zoon dan weer geweldig), waarna je uitkomt in een restaurant vol felgekleurde, levensgrote (nep)zuurstokken, unicorns, een gigantische draaimolen (waar je alleen tegen betaling op mag) en allemaal zitjes. Door een als pop verklede serveerster werden we naar onze plek gebracht. De muziek staat zo hard dat je elkaar bijna niet kunt verstaan en je je alleen maar kunt verwonderen over wat er om je heen te zien is en gebeurt. Gang na gang werd ons menu geserveerd bestaande uit o.a. rode spaghetti en een blauwe hamburger.

Om ons heen zaten een aantal koppels, maar ook ouders met kinderen ‘rustig’ te lunchen, terwijl wij onze ogen uit keken. Zowel wij als de kinderen waren blij dat we ‘maar’ anderhalf uur de tijd hadden voor ons menu, maar desalniettemin was het voor ons wel absoluut een bezoek dat ons lang zal bijblijven!

5. Kabelbaan bij Mt. Fuji

Mount Fuji is de grootste en bekendste vulkaan van Japan. Op verschillende plekken in de omgeving heb je prachtig uitzicht op de vulkaan, maar een van de bijzonderste uitzichten, zeker met kinderen, heb je vanuit de kabelbaan. Althans, dat schijnt…

Wij besloten de Hakone Railway te nemen van Sounzan naar Togendai. Die kabelbaan neemt je mee over o.a. de nog werkende vulkaan Owakudani. Maar zoals gezegd die vulkaan werkt nog steeds en te pas en te onpas komen er uit de vulkaan gassen naar buiten, waar de kabelbaan overheen moet. Als dat teveel het geval is, dan stop de kabelbaan, net zo lang tot de hoeveelheid gas weer is verminderd. Helaas was dit bij ons het geval. Twee gezinnen voor ons konden nog vertrekken, maar op het moment dat wij aan de beurt waren, sloot de kabelbaan en mochten wij niet meer instappen. Wel stond er een bus klaar die ons naar het volgende station kon brengen, vanwaar wij alsnog het laatste stuk met de kabelbaan konden gaan en inderdaad konden genieten van prachtige uitzichten. Onze kinderen vonden dit een groot avontuur: zo dicht bij een echt werkende vulkaan en dan ook nog door de gassen van die vulkaan gaan, voor hen kon het niet beter!

Volg en like Antropomo
Email
Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram