Jonge kinderen zijn van nature leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Ze staan open ten aanzien van alles wat nieuw en anders is. Onbevangen en onbevooroordeeld.

Deze gedachte ligt ten grondslag aan ‘Hé, wie ben jij?’.

‘Hé, wie ben jij?’ is een kleurrijk geïllustreerd kinderboek dat kinderen vanaf 2,5 jaar laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld. Op iedere pagina laten 20 kinderen, van over de hele wereld, zien hoe zij leven, met wie zij leven, wat zij eten, wat zij graag doen, hoe zij zich vervoeren en hoe ze praten. Door de interactieve opzet van het boek, moet jouw kind zelf op zoek naar de antwoorden op de gestelde vragen. Wie woont er bijvoorbeeld in het huis dat gemaakt is van poep en modder? Wie eet er met stokjes? En wie helpt haar moeder met de was?

Bovendien staat op iedere pagina een kader waarmee je als ouder of begeleider met je kind, verder kunt praten over wat zij zien. Op die manier ontdek je samen met hen en het spiegeltje op de pagina, hun eigen plek in de wereld. 

Het boek heeft A3 formaat en bestaat uit stevige, kartonnen, bladzijden, waardoor de kinderen er ook goed zelf in kunnen bladeren. 

‘Hé, wie ben jij?’ is een interactief prentenboek, vol kleurrijke, grappige en herkenbare illustraties.

Tekst & concept: Monique Jacqueline Tekstra-van Lochem (Antropomo).

Illustraties: Lonneke Limpens (Illulon)

Uitgeverij: Antropokids

Leeftijdsindicatie: 2 t/m 6 jaar

VERWACHT: Voorjaar 2020