Kinderen willen (de wereld) ontdekken

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze staan open om over vanalles te leren. Ze zijn geïnteresseerd in wat er om hen heen gebeurt. Kinderen hebben (nog) geen (waarde)oordeel over anderen. Ze nemen waar zoals het is. Pas als ze (van volwassenen) leren dat iets goed of slecht is, nemen ze dat over. Tot die tijd is iets gewoon zoals het is.

Die openheid is waardevol en belangrijk in een wereld die steeds kleiner wordt en waarin ook kinderen steeds vaker in contact komen te mensen van een andere culturele of religieuze achtergrond.

In mijn eigen zoektocht naar kinderboeken over andere landen en culturen, ontdekte ik dat er, zeker voor jonge kinderen, hoofdzakelijk boeken zijn waarin dieren de hoofdpersonen zijn. Ik miste boeken waarin mensen en vooral kinderen en hun cultuur, religie, gewoonten, waarden en normen de hoofdrol spelen. En dus ben ik ze zelf gaan schrijven.

Grappige verhalen

De verhalen in mijn boeken gaan over kinderen in verschillende landen. Door met hen mee te leven, feest te vieren en avonturen te beleven zitten de verhalen vol met herkenbare elementen. Maar door het verhaal heen komen ook de gewoonten en gebruiken uit de cultuur van de vriendjes en vriendinnetjes uit dat land naar voren. Op een begrijpelijke en grappige manier worden deze benoemd en, waar nodig, uitgelegd.

Omdat kinderen niet alleen leren door (voor)lezen, maar juist ook door zelf actief met een onderwerp aan de slag te gaan, staan achterin de boeken tips voor activiteiten om met kinderen te doen aan de hand van het verhaal. Op die manier zijn de boeken ook zeer geschikt voor het gebruik in de klas (vanaf groep 2) of in de kinderopvang.

De boeken zijn geschreven voor kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen de boeken ook door de kinderen zelf goed gelezen worden.

Tenzin viert feest

In mijn eerste boek ‘Tenzin viert feest’ neemt het Tibetaanse jongetje Tenzin de lezer mee naar het boeddhistische klooster waar hij woont in India. Samen met zijn neefje Chimmi beleeft hij een spannend avontuur tijdens het feest van de Boeddha. Het boek bevat kleurrijke illustraties gemaakt door Rene Speelman.

Noor en Quint reizen de wereld rond

In de volgende boeken reizen Noor en Quint de wereld rond. Noor is een bijdehand, nieuwsgierig meisje van 8 jaar en Quint is haar rustige broertje van 6 die gek is op dieren. Samen gaan ze in ieder land op bezoek bij vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens hun logeerpartij leren ze het leven en de gebruiken van hun leeftijdgenootjes kennen.