Behind all people in the world there is a story I would like to share with you…

Monique Jacqueline Tekstra-van Lochem

Ieder mens heeft een verhaal

 

Of het nu gaat om gewone mensen of mensen met een speciale rol in de samenleving. Ieder mens heeft een verhaal te vertellen. Over het dagelijks leven, zijn/haar werk, een hobby of over wie hij/zij nu eigenlijk is. Ook de verhalen van kinderen, want juist zij hebben een geheel eigen kijk op de maatschappij en wereld waarin zij leven en kunnen je daarmee soms flink verrassen.

Die verhalen wil ik graag vertellen, in de vorm van een portret. Want ik geloof dat mensen elkaar op die manier kunnen inspireren. En dan je van elkaar kunt leren, als je het verhaal van de ander maar kent. Zo kan het zijn dat iemand met wie je op het eerste gezicht weinig lijkt te delen, uiteindelijk veel overeenkomsten met jou heeft.

Op die manier wekt een verhaal, van mens tot mens, begrip. Over de situatie waarin de ander verkeert en de manier waarop hij/zij daar mee omgaat. Maar ook over de manier waarop de ander naar de wereld kijkt en hij/zij zich daarin staande houdt.

Door elkaars verhaal te kennen snap je elkaar beter en ontstaat er respect. En dat maakt de wereld uiteindelijk een heel stuk mooier.