Meisje (7), Gutierrez - Bolivia

Terwijl wij voorbij liepen kwam dit meisje in haar fleurige jurkje, samen met haar hondje naar buiten gewandeld. Het hondje trok zo hard dat het meisje schaterlachte van de pret.

Meisje (5), Kyoto - Japan

Dit meisje was de jongste van een groep karate leerlingen. Tijdens de training was ze heel fanatiek. Later zagen we dat haar moeder ook karate-ka was. Ze heeft dus een goed voorbeeld.

Jongetje op fiets, Tsumago - Japan

Nadat dit jongetje hard door de nauwe straatjes van Tsumago had gecrosst en een aantal keren bijna tegen mensen aan was gebotst, was het zijn oma teveel. Ze sprak hem flink toe en dat maakte duidelijk indruk.

Broertjes, Tokio - Japan

Tijdens een bezoek aan de Meiji Jingu tempel in Tokio, kwam onverwacht een stoet het tempelplein opgelopen. Het bleek een bruiloft te zijn, met vooraan de priester en het bruidspaar, gevolgd door hun familie. Achterin de rij liepen deze twee broertjes. Keurig in pak en met hun handjes op de rug.

Noor (7) leert de kunst van origami

Noor is gek op knutselen en dus wilde ze maar al te graag leren hoe ze die mooie origami figuurtjes kon vouwen. Met haar tong uit haar mond luisterde ze naar de instructies van Kayoko en vouwde ze de mooiste dieren en bloemen.

Meisje (4), Agua Blanca - Bolivia

Dit meisje trof ik in Agua Blanca, Bolivia. Een groot deel van de tandjes in haar mond waren rot, maar dat weerhield haar er niet van breeduit te lachen.

Jizo, Nikko - Japan

Jizo is de Japanse beschermheilige van kinderen en reizigers. In Nikko staan tientallen van deze beelden op een rij in het bos.

Schoolkinderen, Kyoto - Japan

In Japan is het heel gebruikelijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd zelf, met een groepje vriendjes, naar school lopen.

Quint (5) leert tollen in Tokio

Oude mannen in Tokio zijn gek op tollen. Quint kreeg les van een van de mannen die wij onderweg tegenkwamen. Met veel geduld werd hem uitgelegd hoe hij de tol kon laten draaien. Maar dat was nog best lastig!