[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://usercontent.one/wp/www.antropomo.nl/wp-content/uploads/2017/06/FullSizeRender-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Hindoestaanse kip-saté 

Deze kip-saté is een heerlijk mild gerecht dat bij kinderen in de smaak zal vallen. Voor volwassenen kan gekozen worden voor een pittige pindasaus, voor kinderen kies je voor een mildere variant. De saté kan bereid worden op de barbecue of in de pan met een beetje (olijf)olie.

 

 

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ingredienten:

  • Kipfilet
  • Knoflook
  • Kenjur
  • Laos
  • Zwarte peper
  • Maggi blokjes
  • Sojasaus
  • Aji no moto (umami)

 

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Bereiding:

Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes. Stukjes van 2 x 2 cm ongeveer. Breng de kipfilet op kleur (donkerbruin) met de sojasaus. De kip mag echt niet meer bleek zijn. Roer alles goed om. Hak de knoflook fijn en verdeel deze over de blokjes. Voor 1,5 kilo kip gebruik je ongeveer 3/4 eetlepel knoflook, meer is niet erg als je ervan houdt!. Verkruimel de maggiblokjes (op 1,5 kilo kip ongeveer 2 maggiblokjes) over de blokjes en schep weer goed om. Rasp de kenjur. Een klein beetje geeft al veel smaak. Op 1,5 kilo kip is een theelepel genoeg. Rasp de laos en voeg daarvan ongeveer dezelfde hoeveelheid toe als van de kenjur.

Het kan zijn dat, ondanks de sojasaus en de maggiblokjes, er toch nog wat zout nodig is. Voeg dit naar smaak bij. Merk je dat je de kruiden nog onvoldoende proeft, dan kun je aji no moto toevoegen om de smaken te versterken.

Tip: kenjur en laos lijken op gember(wortel) en kunnen bewaard worden in de vriezer. Zo kun je ze lang bewaren en telkens maar een beetje gebruiken.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]