[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://usercontent.one/wp/www.antropomo.nl/wp-content/uploads/2017/06/img_6857-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Hindoestaanse soja kip

Dit gerecht is populair bij kinderen, vanwege de zoete, niet al te pittige (mits te niet teveel peper toevoegt) smaak. De vleugels zijn het lekkerst als de marinade een tijd heeft kunnen trekken en als de vleugels bereid worden op de barbecue.

 

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ingrediënten:

  • Kippenvleugels
  • Knoflook
  • Salam bladeren (of laurierbladeren)
  • Maggi blokjes
  • Sojasaus
  • Kenjur
  • Zwarte peper

 

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Bereiding:

Was de kippenvleugels in een bak met een scheut azijn en koud water. Laat de kippenvleugels uitlekken.

Giet een flinke scheut sojasaus over de kippenvleugels. De vleugels moeten goed bruin van kleur worden en niet meer bleek zijn. Hak de knoflook fijn en doe een schepje over de kippenvleugels (bij 3 kilo kippenvleugels, een eetlepel). Schep het geheel goed om. Voeg naar smaak maggiblokjes toe (1 maggi blokje per kilo kip). Verkruimel ze en strooi ze over de kip. Schep ook dit weer goed om. Rasp wat kenjur, naar smaak. Let op: de smaak kan erg sterk zijn, dus liever iets te weinig dan te veel.  Roer 1 of 2 salambladeren door de kip en laat deze er tussen liggen (in zijn geheel, niet gesneden of gehakt). Voeg als laatste de zwarte peper toe. Als de kinderen niet gewend zijn aan pittig eten, neem dan een beperkte hoeveelheid.

Laat de vleugels minimaal een uur, maar idealiter een dag afgedekt (en gekoeld) staan, zodat de marinade goed kan intrekken. Voor het bereiden haal je de salambladeren er tussenuit.

Deze vleugels zijn heerlijk voor op de barbecue!

Tip: Kenjur en Salambladeren kunnen bewaard worden in de vriezer.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]